18 en 21 mei laatste informatieavonden: Wormerland Verduurzaamt!

18 en 21 mei laatste informatieavonden: Wormerland Verduurzaamt!
11-05-2015,

Veel interesse voor duurzaamheidsmaatregelen

Produbo heeft in samenwerking met de gemeente Wormerland reeds twee informatieavonden georganiseerd. Bewoners van de gemeente zijn hier persoonlijk voor uitgenodigd.

Op beide avonden zijn veel mensen afgekomen. Er is met aandacht geluisterd naar alle mogelijkheden voor het verduurzamen van woningen. Maar liefst 70 mensen hebben zich aangemeld voor 1 of meerdere maatregelen.

In totaal zijn 10 maatwerkadviezen gemaakt. Download op de adviezen van verschillende woningtype op de maatwerkadviezen pagina.

Ook de groep ambassadeurs groeit. We kijken terug op een succesvolle eerste stap.

Bent u woonachtig in de gemeente Wormerland en heeft u de eerste bijeenkomsten gemist? Op maandag 18 mei en donderdag 21 mei zijn er nog twee informatieavonden. U bent van harte welkom!

Maandag 18 mei - Informatieavond Wormerland Verduurzaamt!
Locatie:Dorpshuis Neck
Adres: Weidewormerplein

Donderdag 21 mei - Informatieavond Wormerland Verduurzaamt!
Locatie: Werkparadijs / Meneer de Leeuw Oost-Knollendam
Adres: Dorpsstraat 9

De wijkgerichte aanpak helpt huiseigenaren bij het nemen van energiebesparende maatregelen. In de gemeente staan veel gelijksoortige woningen. Dat betekent dat informatie, maatregelen en adviezen van één woning, andere huiseigenaren weer kunnen helpen. We kiezen voor een wijkgerichte aanpak waarbij ambassadeurs van voorbeeldwoningen andere inwoners enthousiasmeren over en begeleiden bij het energiezuiniger en comfortabeler maken van de woning.

Goed voor de portemonnee

Aan de hand van voorbeeldwoningen uit de buurt wordt het voor andere huiseigenaren inzichtelijk wat het betekent om energiemaatregelen te treffen. Zo wordt duidelijk wat het kan kosten, maar belangrijker ook wat het oplevert! Energiemaatregelen zorgen ervoor dat de maandelijkse kosten aanzienlijk omlaag gaan en dat merkt u in uw portemonnee.Om u te informeren en mee te nemen in de wijkgerichte aanpak, worden komende maanden informatie bijeenkomsten georganiseerd.

Financiering

Voor huiseigenaren die energiemaatregelen willen treffen, bestaan diverse financieringsmogelijkheden. Daarnaast kunnen bewoners zich verenigen en gezamenlijk een plan opstellen voor energiebesparende maatregelen. Zo halen zij veel voordeel uit energie-inkoop op grote schaal. Bewoners die daar interesse in hebben kunnen de aankomende informatiebijeenkomsten gebruiken om zich te laten informeren. In de uitwerking van de plannen zullen zij worden begeleid door Produbo, die daar ruimschoots ervaring in heeft.

Wormerland verduurzaamt! Is een initiatief van de gemeente Wormerland in samenwerking met Produbo.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
7 + 11 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.