Lokaal alle lichten op Groen

Lokaal alle lichten op Groen
02-11-2011, Timo Spijkerboer

Vandaag is bekend gemaakt dat Duurzaam Zwaag een van de zes geselecteerden is voor het ontvangen van een ondersteuning uit het programma “Lokaal alle lichten op Groen”.  Namens het hele consortium rond Duurzaam Zwaag heeft de gemeente Hoorn een aanvraag ingediend bij de SEV - Energiesprong.

Vanwege de unieke insteek en het bijzondere initiatief vanuit de bewoners van Zwaag is Duurzaam Zwaag als zesde project toegevoegd aan de initiatieven die daadwerkelijk voor ondersteuning in aanmerking komen. De Jury schrijft: "Dit plan is echt een bewonersinitiatief, wat de jury heel aantrekkelijk vindt. Het proces aan de bewonerszijde is goed uitgedacht en bevat creatieve ideeën. Bovendien is het type woning dat aangepakt wordt, heel interessant omdat hier heel veel woningen van gebouwd zijn in Nederland."

Produbo is erg blij met deze toezegging. Door de ondersteuning is het mogelijk onze plannen te realiseren en de bewoners volledig bij te staan in hun route naar energie neutrale woningen. 

Wethouder Westerberg uit Hoorn heeft vandaag samen met de wethouders uit de andere winnende gemeenten de prijs van staatsecretaris Atsma in ontvangst mogen nemen op het Klimaatcongres in Utrecht.

Het persbericht van Produbo en de Gemeente Hoorn is hier te lezen.
En hier een link naar het persbericht van de Energiesprong.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
2 + 6 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.