Wormerland Verduurzaamt!

Wormerland Verduurzaamt!
25-03-2015,

Wormerland gaat voor energiebesparing!

De gemeente Wormerland maakt zich sterk voor een duurzaam en groene gemeente. Samen met de inwoners wil de gemeente daar in 2015 grote stappen in maken.

Voor de eerste stappen start de gemeente Wormerland in samenwerking met Produbo een wijkgerichte aanpak; Wormerland Verduurzaamt!

De wijkgerichte aanpak moet huiseigenaren helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. In de gemeente staan veel gelijksoortige woningen. Dat betekent dat informatie, maatregelen en adviezen van één woning, andere huiseigenaren weer kunnen helpen. We kiezen voor een wijkgerichte aanpak waarbij ambassadeurs van voorbeeldwoningen andere inwoners enthousiasmeren over en begeleiden bij het energiezuiniger en comfortabeler maken van de woning.

Goed voor de portemonnee

Aan de hand van voorbeeldwoningen uit de buurt wordt het voor andere huiseigenaren inzichtelijk wat het betekent om energiemaatregelen te treffen. Zo wordt duidelijk wat het kan kosten, maar belangrijker ook wat het oplevert! Energiemaatregelen zorgen ervoor dat de maandelijkse kosten aanzienlijk omlaag gaan en dat merkt u in uw portemonnee.Om u te informeren en mee te nemen in de wijkgerichte aanpak, worden komende maanden informatie bijeenkomsten georganiseerd. 

28 maart energiemarkt

Op 28 maart vindt in het gemeentehuis van Wormerland de eerste bijeenkomst plaats. De Energiemarkt biedt u van 10.00 tot 15.00 uur informatie over de wijkgerichte aanpak, energiebesparende maatregelen en bijvoorbeeld zonnepanelen.

Financiering

Voor huiseigenaren die energiemaatregelen willen treffen, bestaan diverse financieringsmogelijkheden. Daarnaast kunnen bewoners zich verenigen en gezamenlijk een plan opstellen voor energiebesparende maatregelen. Zo halen zij veel voordeel uit energie-inkoop op grote schaal. Bewoners die daar interesse in hebben kunnen de aankomende informatiebijeenkomsten gebruiken om zich te laten informeren. In de uitwerking van de plannen zullen zij worden begeleid door Produbo, die daar ruimschoots ervaring in heeft.

Wormerland verduurzaamt! Is een initiatief van de gemeente Wormerland in samenwerking met Produbo.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
3 + 1 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.