Versnelling van duurzame renovatie

Produbo richt zich op het versnellen van duurzame renovaties in de bebouwde omgeving. Alle techniek is voorhanden om woningen veel energiezuiniger, comfortabeler en gezonder te maken. Met de maandelijkse besparingen in energielasten kunnen de investeringen afgelost worden. Zo heb je een totaal vernieuwde woning met stabiele maandlasten en onafhankelijk van energieprijsstijgingen.

Missie

In de praktijk wordt nog niet op grote schaal duurzaam gerenoveerd. De bekendheid en ervaring met duurzame renovatie is nog erg beperkt. Produbo zet zich in om de huidige impasse in duurzame renovatie te doorbreken. Onze projecten laten zien dat duurzaam renoveren kán, zowel technisch, organisatorisch als financieel. Wij zien de onafhankelijke rol van Produbo, technische innovatie en bloksgewijze aanpak als de sleutels tot succes. Het uiteindelijke doel: ervoor zorgen dat duurzaam renoveren zo snel mogelijk “business-as-usual” wordt.

Visie

Het duurzaam renoveren van woningen zal over 15 jaar “business-as-usual” worden. We weten in 2020 niet beter dan dat je het zo doet. Duurzaam bouwen is volledig “ingeburgerd” bij banken, installateurs, aannemers, makelaars, ontwikkelaars en uiteraard bewoners.

Hoe bereiken we ons doel?

Samenwerken en doen! Het team van Produbo heeft sinds 2008 onderzoek verricht naar de markt van duurzame renovatie. Het bleek dat er al heel veel mogelijk is, maar weinig gedaan wordt. Er moet simpelweg ervaring opgedaan worden. Daarom is in 2010 gestart met Duurzaam Zwaag. Dat is het eerste seriematige duurzame renovatieproject met particuliere eigenaren in Nederland. Met Duurzaam Zwaag worden successen geboekt doordat de unieke samenwerking van partijen zorgt voor oprechte betrokkenheid van bewoners en gedegen technische en financiële onderbouwing van de renovatie.

De organisatie

Produbo BV is een initiatief van Teamwork Technology, specialist in de ontwikkeling van duurzame bedrijven. Produbo werkt samen met Meneer de Leeuw om het concept verder uit te werken. Beide bedrijven laten zien dat het nemen van maatshappelijke verantwoording prima samengaat met een goede berijfsvoering. Bovendien leidt het tot bijzondere resultaten! Op den duur zal Produbo een geheel zelfstandige organisatie worden met eigen personeel.